15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi Büyük Deney Hayvanları

Yayınlanma Tarihi: 20-02-2024

Üniversitemizin ”Araştırma Üniversitesi” vizyonuna uygun olarak geliştirilen bu proje ile, ülkemizde ilaç, aşı, biyomalzeme, biyometeryal ve diğer translasyonel tıp araştırmaları için gerekli altyapının oluşturulmasını hedefleniyor.

Bu proje başta kanser tedavisinde kullanılan ilaç, aşı, biyomalzeme geliştirmelerinde; çeşitli test ve deneylerin yapılmasında yeni imkanlar sunacaktır.

15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde bulunan Büyük Deney Hayvanları Laboratuvarı kaba inşaatı tamamlanmış olup, 2700 metrekare alana sahiptir.

Uluslararası niteliğe sahip deney hayvanları araştırma laboratuvarında ofisler, hayvan üretim ve karantina alanları, laboratuvarlar, operasyon ve gözlem odaları bulunmaktadır.